Mladen Mikijelj

Bivši vlasnik kladionica u Rusiji osumnjičio Alkarasa za namještanje mečeva u Madridu

0

Mihail Salcman, bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji „Utkin, Nobel i Maljenkov“, osumnjičio je Karlosa Alkarasa za učešće u namještanju mečeva.

Kako prenose „Sport Ekspres“ i brojni ruski mediji, on je čak poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, te na adrese ATP, Španske teniske federacije i kancelariji tužioca u Španiji tvrdeći da ima dokaz da je treći reket svijeta učestvovao u prljavim radnjama.

Salcman je optužio Alkarasa da je namjerno izgubio gemove u dva meča na turniru u Madridu, protiv Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa.

„Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarasovoj rodnoj Španiji, cijela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaras pobijediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobjedu u gemu Alkarasa, u slučaju pobjede protivnika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkarasa uplatili otišao je u ruke prevaranata“, kaže Salcman.

U pitanju su gemovi kada je Alkaras protiv Ševčenka servirao na 5:0 u drugom setu, i na 5:3 protiv Štrufa, takođe u drugom setu.

Biznismen tvrdi kako je u kontaktu sa posebnim odsekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o namještenim mečevima.
Alkaras je takmičenje u Madridu završio u četvrtfinalu porazom od Rusa Andreja Rubljova, 4:6, 6:3, 6:2.

 

(B92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.