Bivši reprezentativac Crne Gore pod istragom: Švercovao 200 kila kokaina

0

Aleksandar Svitlica, bivši crnogorski rukometni reprezentativac, pod istragom je za švercovanje preko 200 kilograma kokaina. Desno krilo iz Prijepolja, koje od 2011. godine igra za njemački Minden, ispitano je u tužilaštvu u Hamburgu, jer se sumnja da je sa još šestoricom ljudi član grupe koje je uvezla drogu u Njemačku. Tužilac Karsten Rinio je danas za „Vestfalen blat” potvrdio da je Svitlica bio na saslušanju 16. novembra, ali da je nakon noći provedene u pritvoru pušten na slobodu, jer nije glavni u grupi.
„Isporuka od preko 200 kilograma kokaina je stigla u Bremerhaven, a 40 kilograma u Hamburg, koja je i presretnuta”, rekao je Rinio.
Carinici u Hamburgu smatraju da 200 kilograma kokaina visoke čistoće u uličnoj prodaji vrijedi 50 miliona eura.
Rinio je napomenuo da Svitlica nije glavni osumnjičeni, a da su petorica od šestorice ostalih optuženih već u pritvoru.
„Postoji sumnja da je Svitlica bio pomoćnik”, rekao je Rinio.
Tužilaštvo tereti 35-godišnjeg Prijepoljca da je rezervisao letove prvooptuženima, da im je davao petocifrene iznose novca i bio im prevodilac.
Jedan od najboljih strijelaca Mindena će danas od 18.30 časova igrati 67. Milenkrajs derbi sa Libekeom, a njegov advokat poručuje da je Svitlica nevin.
„Moj klijent nema ništa sa švercom droge. Ni u kom slučaju nije pomoćnik toj grupi, a novac koji se pominje nema nikakve veze sa drogom”, rekao je Holger Roštek za nw.de.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.