“Bivši predsjedniče pusti ovaj namučeni narod na miru, neće za tvoje vile i milione niko u šumu!“

16

piše: Miajlo Backović, gornjogrbaljski paroh

Retorikom šumskog čovjeka, u duhu naci-fašizma Sekule Drljevića, ”komita” u tranziciji želi da izazove nove podjele. Očigledan govor mržnje i poziv na oružani sukob pokazuje nervozu i nemoć promašene politike podjela na kojima je mislio da vlada.

Ne vrijeđaj ŠUMU kao simbol slobode! Nama je dosta vas koji ste u šumu zvali od 90’-tih, iz udobnosti svojih fotelja i slali našu mladost da gine u besmislenim ratovima a svoje sinove sklanjali po Zapadu…

Pozivati se na 13-ti jul a suštinski živjeti u duhu 12-tog jula i Petrovdanske skupštine, nekadašnji kadar Komunističke partije, sada obučen u neoliberalno odjelo demokratije, opet bi da proliva krv i dijeli Crnu Goru, ruši crkve i sudi vladikama…

Ne boji te se više narod, sa tobom su još samo oni ucjenjeni kojima izmiču privilegije pa se grčevito drže za maglu svojih iluzija o opstanku na vlasti.

Bivši predsjedniče pusti ovaj namučeni narod na miru, neće za tvoje vile i milione niko u šumu!

Crnu Gori da mirimo, djeci našoj da damo kolko toliko normalan život, jer je naš potrošen u “šumama” vaše politike.

Bez želje da ispravljam zlonamjerne politikantske laži da Mitropolit i slobodni narod Crne Gore žele da obnove na Lovćenu, kako rekoste “crkvu Karađorđevića” moram zarad istine koju svjedočim i kojom živi Crkva Božija, da kažem da je sam Petar drugi Perović Njegoš na Lovćenskom vrhu, sebi za grobnicu sagradio crkvu!

Nju je nakon rušenja obnovio unuk Kralja Nikole kralj Aleksandar. Dakle narode, ne obnavlja se obnova, već ona prva crkva po drugi put!

Ili je možda trebalo sačuvati ruševine svega onoga što su okupatori rušili i ne obnavljati naše Svetinje i gradove, nego ostavljati kao “grandiozne ruševine” neke prošle civilizacije pa stvarati novi narod na tim ruševinama!?

Čujem ovih dana kako “nema više Crne Gore” a to pričaju uglavnom oni koji svoj “patriotizam” mjere dužinom cifre na inostranim računima. Bilo je, ima i biće Crne Gore dok je nas koji je čuvamo kao SVETINJU i ne damo da je djelite i skrnavite.

Crna Gora je opet zemlja svih koji u njoj žive i koji je vole bez interesa, iskreno, onakvu kakva jeste i kakva je bila!

U slobodnoj Crnoj Gori, nema više građana drugog reda, nema više “državnih neprijatelja” i povlaštenih pojedinaca, nema podjela iz šume!

Nema više centralizma i kulta ličnosti, obogotvoravanja i poistovjećivanja predsjednika sa državom..

Nema odlazaka više u šumu, ni gledanja preko nišana, sada u slobodi svi imaju prava i svi mogu jasno i glasno da kažu da su Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, da su građani slobodne a ne “šumske” Crne Gore!

16 Comments
 1. Црна_Гора komentariše

  Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.
  Slomili smo FASIZAM Nato montenegro.
  DRITANA za ministra policije da sudi mafiju.

  66
  6
 2. Momo komentariše

  Tako je Backo! Pravimo kapelu na Lovcenu na prolece a Milo Sumar neka blebeta i lupeta gluposti. Iz njega govori panika za goli opstanak i ne treba obracati paznju. Uskoro nece moci na RTCG tako da mu ostaju jedino muslimani iz Sarajeva i Supkovic.

  26
  5
  1. vidividi komentariše

   Oće Baćko još snimaka. Neki su u kategoriji “gore”.

 3. Fuad Backović Dean, pjevač komentariše

  Izvinjavam se javnosti Crne Gore zbog ovog Backovića. U ime svih Backovića.

  8
  39
 4. Traktorist komentariše

  Čuj pedofilčine, iš sotono u 3lpm

  6
  56
  1. CG Fan komentariše

   Is ti u Spuz budalo
   tebe Treba zatvoriti za dobrobit drustva

   42
   6
   1. Traktorist komentariše

    Ti ga mozes jbt, posrat, pocastit, koga briga za vas i vas odnos?😂

    3
    17
  2. Serbona komentariše

   Lijepo receno i sve istinito.

   19
   4
 5. Darko komentariše

  Alo ,, drzi se crkve ti ako u opste i ides u nju !! Ko ce u sumu pusti ti da sami odluce .
  Popovi su zlo ovog svjeta opet se vidi .

  9
  45
  1. vaso komentariše

   Traktorce to jest Darko ustasko kopile postojace prijatelji koji c'è da te potetraze da malo popricaju sa tobom da vidje junaka.

   15
   4
   1. Traktorist komentariše

    Duvaće mi?😂😂

    2
    10
    1. Serbona komentariše

     Traktorist: pali taj traktor više i ajd’ u šumu!

     14
     2
 6. Khal Drogo komentariše

  Мило се и у емисији у којој је гостовао код србомрсца Хаџифејзовића, али и за вријеме читавог мандата на челу Црне Горе не понаша као “прешједник” земље него као “прешједник” ДПС-а.
  Иако је у емисији 10ак пута (дјечак је нервозан, понавља се) поновио “ја поштујем вољу грађана…”, увијек у наставку иде АЛИ, и он заузима још непријатељскији гард према опонентима него што је то било у предизборној кампањи када је створен један болестан амбијент и поларизација која прелази границе мржње, његове поруке како ће бранити Црну Гору од анамо оних злоћи, свим средствима, и оружјем из шуме, нису скандалозне него кретенизам пар екселанс.

  Србомрзац Хаџифејзовић је 10ак пута “ускакао” да спаси Мила када се почињао губити, примјетно је нервозан, у одговорима се примјећују фрустрације и озлојеђеност, замуцкује, понавља се и губи, не одговара на пигања него преноси памфлете, уз наравно обавезно лелекање на те мрачне великосрпске силе које су скрвиле на јадну Црну Гору.
  Мило је, по ко зна који пута, доказао да је Александар Раковић када га је описао “сасвим необразован и веома глуп”, био у праву.

  16
  5
 7. akvarius komentariše

  Bozija je zadnja

  11
  2
 8. Bajò komentariše

  Oooo iznenađenja, na ovoga mi se bolje dize no na sotonjaru, moram doktoru jer nešta nije ured, sotonjara je sotonjara?🤔

  2
  4
 9. Gos'a komentariše

  Ovaj g.Backović iz sedmog bataljona mogao bi niti minimum pom. Ministra obrane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.