Bivši gradonačelnik Podgorice: Troškovi za boravak u Čikagu 2.877 evra za transport, smještaj i dnevnice

0

Iznos utrošenih sredstava za moje prisustvo u svojstvu gradonačelnika Glavnog grada Pritzker Forumu u Čikagu 2019. godine iznose 2.877 evra – za avio transport i smještaj, uz pripadajuće dnevnice, saopštio je Ivan Vuković, bivši gradonačelnik Podgorice.

–Podsjećam, sredstva za međunarodne aktivnosti kabineta gradonačelnika Glavnog grada obuhvaćena su budžetom Grada. Uz to, kao i sa svim drugim aktivnostima ove vrste, saopštenje o konkretnom putovanju uredno je dostavljeno svim medijskim kućama. Što se samog događaja tiče, Pritzker Forum on Global Cities predstavlja jednu od globalno najprestižnijih konferencija gradonačelnika. Poziv za učešće na konferenciji dobio sam od tadašnjeg gradonačelnika Čikaga Rama Emanuela, prethodno šefa kabineta predsjednika SAD-a Baraka Obame. Zahvaljujući tome, Podgorica se našla u društvu gradova poput Brisela, Lisabona, Helsinkija… – navodi Ivan Vuković.

Kako kaže ta prilika je iskorištena za susrete na najvišem nivou i predstavljanje investicionih potencijala našeg grada.

–Na kraju, napominjem da dostavljene informacije ne predstavljuju reagovanje na izjavu gdina Dajkovića, budući da bilo kakvu vrstu komunikacije sa njim smatram nedostojnom posla kojeg radim na Univerzitetu Crne Gore i Skupštini Crne Gore, kao i prethodnog angažmana u Glavnom gradu. S tim u vezi, nakon godina korektne saradnje sa vašim dnevnim listom, dobronamjerno sugerišem da g. Dajkovića i slične ostavite propagandističkim portalima prepoznatim po lažnim vijestima i širenju malignih uticaja u Crnoj Gori. Nije to nivo za jedan ozbiljan medij kakav je „Dan“ – navodi Ivan Vuković

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.