Bivši gradonačelnik Bara: Pavićević pred sudom 6. februara

0

Suđenje bivšem predsjedniku Opštine Bar i nekadašnjem vlasniku Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Žarku Pavićeviću, kojeg terete da je sa još dvije osobe zloupotrebom položaja oštetio Poštu Crne Gore za više od dva miliona eura, odloženo je juče u Višem sudu u Podgorici za 6. februar, zbog opravdanog odsustva advokata Dražena Medojevića.

Advokat Medojević branilac je optužene Danijele Krković, nekadašnje izvršne direktorice ZIB-a, kojoj se takođe sudi zbog zloupotrebe položaja. Na optuženičkoj klupi zbog istog krivičnog djela nalazi se i procjenitelj Rafail Vreteničić. Svi oni se terete da su u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora oštetili Poštu Crne Gore za 2.247.882,40 eura.

Podsjetimo, krajem 2017. Žarko Pavićević pravosnažno je osuđen na godinu zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, čime je oštetio opštinski budžet za više od dva miliona eura.

Istom presudom Danijela Krković osuđena je uslovno četiri mjeseca na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Pavićević je uhapšen u septembru 2015. godine, zato što je bez odobrenja o zaduživanju i davanju garancija Skupštine opštine Bar, sa ZIB-om zaključio ugovor o finansiranju izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Baru, kako bi se riješilo stambeno pitanje zaposlenih u više državnih institucija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.