Bivši direktor UP, Slavko Stojanović, stigao u Spuž

0

Nakon saslušanja u Višem sudu, bivšem direktoru Uprave policije (UP), Slavku Stojanoviću, određen je pritvor u Spužu.

Takvu odluku donijela je sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici, Suzana Mugoša. Ona je, nakon saslušanja, prihvatila prijedlog tužioca Jovana Vukotića da, zbog mogućeg uticaja na svjedoke, odredi Stojanoviću pritvor.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Stojanovića sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i šverc cigareta. To je i bio razlog zbog kojeg su nekadašnjeg prvog policajca, u subotu ujutro, uhapsili službenici Specijanog policijskog odjeljenja (SPO).

U ovom predmetu pritvor je određen i vozaču kamiona i vlasniku firme za transport „Company Baćović”, Igoru Baćoviću iz Nikšića. Njega SDT, takođe, sumnjiči za krivično djelo krijumčarenje.

Komentarišući ovu odluku Višeg suda, advokat nekadašnjeg direktora UP, Mihailo Volkov, kazao je da Stojanović u potpunosti negira i odbacuje tvrdnje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da je zloupotrijebio službeni položaj.

„Kao penzioner ne može da utiče na svjedoke”, naglasio je, nakon odluke Višeg suda, Volkov.

Stojanović je drugi direktor Uprave policije koji se, od ljetos, našao u pritvoru Spuža. Po nalogu SDT-a, 24. jula ove godine, SPO je uhapsio i dugogodišnjeg direktora policije Veselina Veljovića zbog sumnji da je odavao službene tajne vođi, kako sumnja SDT, kriminalne organizacije, odbjeglom Aleksandru Mrkiću, osumnjičenom za šverc velikih količina cigareta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.