Bivša teniserka prihodovala 206 miliona evra

0

Marija Šarapova zaradila je od poslovanja u biznisu već čak 206 miliona evra, a nedavno je najavila nove projekte, vezane za modu.

Nekada prva teniserka svijeta, petostruka grend slem šampionka, na Sedmici mode u Parizu rekla je da rijetko uopšte ima više priliku i da trenira tenis. Prije dvije godine postala je majka, a povratak na teren nije opcija.

Od zarade na turnirima i od sponzora ulagala je u biznise, samo od brenda za slatkiše ,,Šugarpova“ zarađivala je 20 miliona američkih dolara godišnje, da bi potom prodala taj biznis. Sada najavljuje osnivanje kompanije koja će usko biti povezana sa svijetom mode.

Sve ovo je samo početak. Još 2004. kada sam osvojila Vimbldon me Endi Rodik zvao da uložimo u jednu hotelsku aplikaciju. Posao nije bio uspješan, ali ne krivim ga ništa, učila sam tako mnogo o biznisu”, rekla je Šarapova.

Istakla je da joj je najdraže takmičenje – WTA turnir u Štutgartu, gdje je tri puta trijumfovala i dobijala ,,porše“ automobil kao nagradu. Omiljeni meč joj je pobjeda u vimbldonskom finalu 2004. nad Serenom Vilijams, sa samo 17 godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.