Bitkoin opet premašio bilion dolara tržišne vrijednosti

1

Tržišna kapitalizacija bitkoina ponovo je danas prešla granicu od bilion dolara.

Naime, cijena ove kriptovalute, prema poslednjim podacima sa trgovinske platforme Koindesk, porasla je na 54.550 dolara za jedan novčić.

Ovo je drugi put da tržišna vrijednost najpopularnije svjetske virtuelne valute probija tržišnu vrijednost od jednog biliona dolara u poslednjih 18 dana. Bitkoin je prvi put prekoračio tržišnu kapitalizaciju od bilion dolara 19. februara, zadržavši se par dana na tom nivou nakon čega je pao ispod te granice.

Od početka ove godine, bitkoin je ojačao za 80 odsto, a u poslednjih 12 mjeseci njegova vrijednost je porasla za 570 odsto. Bitkoin je najvišu cijenu svih vremena, od 58.332,36 dolara, zabilježio 22. februara.

Njegovom vrtoglavom usponu doprinijelo je nekoliko faktora, uključujući rast interesovanja velikih institucionalnih investitora, kao i ulaganja korporacija poput “Tesle”, Skvera i Majkrostratedžija u ovu kriptovalutu. Kineski proizvođač aplikacija Meitu je u nedjelju takođe saopštio da je kupio ne samo bitkoin, već i drugu najveću svjetsku kriptovalutu etereum.

Eter se, inače, danas trgovao po cijeni od 1.836,73 dolara, u porastu za 7,0 odsto na dnevnom nivou.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Da nema softvera koji održava berzu poput aparata za vještačko disanje, SAD bi doživjela kolaps u roku od 5 minuta. Pitanje je dokle će pacijent biti na aparatima? Kada će postati jasno da je preminuo i moždano? Mislim na ekonomiju SAD-a. Vidim da neki misle da će ih rat sa Rusijom spasiti, vraćamo se na početak 20tog vijeka i I svjetski rat. Nadajmo se da nema blesavih i da ovoga puta Bankari moraju znati da građani neće ići na klanicu zbog njihovih debelih novčanika. Poslijedica I svjetskog rata je kasniji raspad imperija. Svaki rat ima poslijedice čak i za one koji ga pobjede.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.