Bitka za Crno jezero dobijena, borba se nastavlja

0

Građani Žabljaka izborili su se, nakon višenedjeljne bitke za spas Crnog jezera, protiv gradnje privremenih objekata, ali su poručili da će nastaviti borbu protiv nepotrebne infrastrukture i dalje sječe šume u Nacionalnom parku “Durmitor”.

To je epilog jučerašnjeg skupa na Žabljaku, na kome je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović saopštio da će staviti van snage Plan privremenih objekata u Nacionalnom parku “Durmitor”, kada dobije odluku Skupštine opštine Žabljak.

“Ukoliko vi kao građani ne želite ovakvo rješenje, što se mene tiče, od rampe do Crnog jezera nema privremenih objekata. Plan privremenih objekata u NP „Durmitor“ donesen je u zakonskoj proceduri i nije sveto pismo. Skupština opštine Žabljak jednoglasno je odlučila da se povuče saglasnost na taj plan i nije problem da procedura krene unazad. Onog trenutka kada formalno dobijem ono što su vaši odbornici donijeli, sazvaću kolegijum i stavićemo Plan van snage”, kazao je Radulović na jučerašanjem sastanku koji je organizovalo Udruženje turističkih radnika Žabljaka.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.