Bitka unutar sistema: Švercere 60 kila kokaina otkrili ANB i Vojna obavještajna služba, policija statirala!

0

Pet osoba je osumnjičeno u slučaju Jadran, tri osobe su do sada uhapšen, a za V.R. i D.R. se traga.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tužilaštvo i Uprava policije u saradnji sa službama Ministarstva odbrane prije više mjeseci započeli sa prikupljanjem dokaza o grupi koja se bavila prodajom droge međunarodnih razmjena. Vrijednost pronađene droge je oko pet miliona evra.

Na press konferenciji nije se pojavio niko iz Uprave policije.

“Početne informacije o ovom slučaju su došle od vojno-obavještajnih struktura i Agencije za nacionalnu bezbjednost. Mi smo djelovali u realnom vremenu, ministar odbrane nam je dao sve kapacitete da pratimo ovu kriminalnu grupu više mjeseci. Ovo je kriminalna organizacija koja djeluje u međunarodnim razmjerama. Vrijednost zaplijenjenog kokaina je pet miliona eura. Nosioci ovih akcija su naše bezbjednonosne strukture”, naglasio je Katnić.

On je kazao da su tužilaštvo i Uprava policije u saradnji sa službama Ministarstva odbrane prije više mjeseci započeli rad sa prikupljanjem dokaza o grupi koja se bavila prodajom droge međunarodnih razmjena.

“Radi se o kriminalnoj grupi koja je formirana zbog više krivičnih djela”, dodao je on.

Na brodu “Jadran” pronađeno je oko 60 kilograma velike čistoće.

Podsjetimo, Radomir Osmajić uhapšen je juče povodom velike količine kokaina koja je prije par dana zaplijenjena na školskom brodu “Jadran”.

Osim Osmajića, privedeni su Duško Radenović, kao i Miloš Kulić.

Osmajiću se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije kao i šverc narkotika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.