Bitka iza kulisa: Pažin na čelu ekipe za obračun sa političkim neistomišljenicima!

1

Ministar pravde Zoran Pažin nalazi se na čelu neformalnog centra unutar DPS-a koji je zadužen za obračun sa političkim neistomišljenicima, otkriva Borba. Najnovija radikalizacija političke scene je odraz sukoba unutar samog DPS-a, odnosno, struktura koje žele da se nametnu kao faktor odlučivanja. Glavni čovjek koji je ponovo unio zlu krv na političkoj sceni, nakon što je sve ušlo u mirnije vode, je ministar pravde Zoran Pažin. On je bio zagovornik hapšenja Nebojše Medojevića i pokušaja hapšenja Milana Kneževića i dao je zeleno svijetlo da se poslanici stavljaju u pritvor, bez skidanja imuniteta.

“Pažin je dugo važio za igrača Mila Đukanovića, zahvaljujući kome je i napredovao u politici. On sada u rukama ima veliku moć, koju želi da pokaže, kako bi i oponentima u stranci poslao određenu poruku. Hapšenje Medojevića i pokušaj hapšenja Kneževića je dogovoreno u kabinetu Pažina. Sve je izvedeno na prepad, a većina poslanika DPS-a, kao ni policijskih funkcionera, nije znala za to”, kazao nam je sagovornik iz DPS-a.

Prema njegovim riječima, Pažin koristi svoju neograničenu moć koju ima nad sudstvom, tačnije Višim sudom.

“Pažin ima ambicije da u narednom periodu istakne kandidaturu za visoku poziciju i u državi i u partiji i misli da poziciju osigura tako što će demonstrirati moć. Međutim, ni drugi unutar DPS-a ne sjede skrštenih ruku, a sve će uskoro isplivati u javnosti. Pažin je demonstriranjem sile doveo Crnu Goru na ivicu sukoba”, navodi naš sagovornik iz vladajuće partije.

1 Comment
  1. […] Bitka iza kulisa: Pažin na čelu ekipe za obračun sa političkim neistomišljenicima! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.