Bijonse oborila rekord, osvojila najviše Gremi nagrada

0

Američka pjevačica Bijonse oborila je rekord osvojivši 32. Gremi nagradu.

„Kraljica B“, kako je zovu njeni obožavaoci, zbog gužve u saobraćaju zakasnila je na 65. svečanu dodjelu najprestižnijih muzičkih nagrada, gdje je osvojila četiri priznanja: za numeru „Cuff It“, koja je proglašena za najbolju R&B pesmu, najbolje R&B izvođenje za „Plastic Off The Sofa“, najbolji dens snimak „Break My Soul“, kao i za najbolji dens album „Renaissance“.

Ona je tako postala najnagrađivaniji izvođač u istoriji Gremi nagrada, a prije nje najveći broj priznanja imao je mađarsko-britanski dirigent Đerđ Solti, koji je osvojio 31. statuu.

„Pokušavam da ne budem previše emotivna“, rekla je Bijonse, primajući jednu od nagrada.

Britanac Hari Stajls osvojio je nagradu za album godine za „Harry’s House“, kao i još dvije nagrade – za najbolji pop vokalni album i najbolje producirani neklasični album.

Adel je osvojila nagradu za najbolje solo pop izvođenje za pjesmu „Easy on Me“, što je njen 16. Gremi.

U kategoriji rep muzike ,Kendrik Lamar je odnio tri Gremija – za najbolje rep izvođenje, najbolju rep pjesmu i najbolji rep album.

Lizo je za „About Damn Time“ osvojila Gremi za najbolji snimak godine.

U kategoriji za pjesmu godine, u oštroj konkurenciji sa Adel, Lamarom, Lizo i Bijonse, pobijedila je Boni Rejt sa numerom „Just Like That“.

Ceremonija dodjele Gremi nagrada vratila se u Los Anđeles nakon prošlogodišnjeg održavanja u Las Vegasu, zbog epidemije koronavirusa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.