Bijelo Polje: U Domu starih preminule dvije osobe, 39 zaraženo koronavirusom

0

Dvoje korisnika Doma starih u Bijelom Polju premiinulo je od komplikacija izazvanih zarazom koronavirusom.

Muškarac, star 92 godine preminuo je u kovid bolnici Opšte bolnice, a žena stara 79 godina u Domu starih, potvrđeno je „Vijestima“ iz Doma starih i Opšte bolnice u Bijelom Polju.

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) je saopšteno da je infekcija novim koronavirusom potvrđena kod 39 korisnika Doma za stare u Bijelom Polju.

„Od ukupno 162 korisnika Doma za stare u Bijelom Polju, IJZCG je testirao 161, dok će se test za jednog korisnika ponoviti. Infekcija novim koronavirusom je potvrđena kod još 39 korisnika. Uključujući sedam pozitivnih slučajeva od utorka, trenutno u Domu za stare u Bijelom Polju ima 46 pozitivnih osoba na novi koronavirus“, navodi se u saopštenju IJZCG.

U saopštenju se dodaje da je 11 korisnika Doma za stare hospitalizovano  u Opštoj bolnici Bijelo Polje.

„Jedan je preminuo, a smrt od posljedica infekcije koronavirusom je, u međuvremenu, potvrđena i kod još jednog korisnika koji je boravio u Domu“, piše u saopštenju.

Iz IJZCG su kazali da je u toku testiranje zaposlenih u Domu za stare, te da će o rezultatima javnost biti blagovremeno obaviještena.

„IJZCG nastavlja da, zajedno sa nadležnom higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijelo Polje, intenzivno prati epidemiološku situaciju u pomenutoj ustanovi, kao i da pruža svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.