Bijelo Polje: Oskrnavljena drevna crkva Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Nikoljcu

0

Srpska Pravoslavna Crkvena Opština Bijelo Polje obavještava crnogorsku javnost da je u toku noći od strane nepoznatih počinilaca oskrnavljena drevna crkva Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Nikoljcu u Bijelom Polju.

Obzirom da se sinoć desio verbalni napad na sveštenika u Rožajama, skrnavljenje džamije u Pljevljima i lažna dojava o oštećenju vakufske imovine u Beranama, ne možemo a da u svemu tome ne prepoznamo isti rukopis plaćenika odlazeće vlasti, jer jedino njima ovakvi postupci odgovaraju.

Napadima na svetinje i objekte svih konfesija pokušavaju da izazovu razdor i nemir kod stanovništva i odbojnost međunarodne zajednice i sačuvaju sjeme mržnje koje su davno posijali i na čijim plodovima 30 godina upravljaju ovom državom.Tim povodom podsjećamo da se radi o istom narodu i o stotinama hiljada ljudima koji su mjesecima izražavali protest protiv tzv. Zakona o slobodi vjeroispovijesti a da pritom nikog nijesu uvrijedili.

Molimo se Gospodu i Presvetoj Bogorodici da ih prosvijetli i da odmah prestanu sa ovakvim podmetanjima. Zahtijevamo od nadležnih organa da sve počinioce rečenih nedjela identifikuju i kazne po zakonu. Takđe molimo sav vjerni i bogoljubivi narod da ne podlegne provokacijama već da posluša glas Crkve i mirno i dostojanstveno pomogne uspostavljanje nove vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.