Bicikl sa trouglastim točkovima

1

Sama ideja točka se nije mijenjala već hiljadama godina. S razlogom.

I dok je bicikl s četvrtastim točkovima mnoge ostavio u nedoumici jer su mislili da se radi o prevari, nova ideja nema skrivenih mehanizama. Naime, nismo dugo čekali da nam isti autor ponudi bicikl s točkovima u obliku trougla.
Pri tome stranice, odnosno gazne površine nisu potpuno ravne već su konkavne i koliko-toliko prate kružnu liniju točka. Za više komfora autor ovog bicikla morao je da ugradi dodatnu sponu, odnosno svojevrsni kompenzator koji će u pogledu komfora uspješno „ispraviti“ nesavršenost točka, odnosno činjenicu da imaju promjenjiv radijus.
Osim što je autor odlučio da napravi točkove od drveta, još impresivnije je kako je relativno jednostavnim rješenjem na kraju omogućio biciklisti da uopšte može da se kreće na ovakvim točkovima. Zahvaljujući ugrađenoj sponi, promjena radijusa točka ne utiče na poziciju vozača. Izuzmemo li zvučnu kulisu, stiče se utisak da je skoro udobno voziti ovakav bicikl.
U svakom slučaju radi se o još jednoj zanimljivoj kreaciji i vrlo vjerovatno ne poslednjoj u režiji autora koji se predstavlja kao The Q.

(Izvor: 021.rs)

1 Comment
  1. Bajro komentariše

    Bravo majstore ! Ovaj svijet je odavno već u k…. Da li je moguće da ovakve budalaštine budite svojim pratiocima ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.