Bešović: Stadion malih sportova hoće da poklone tajkunima

0

“Stadion malih sportova je još jedno kultno mjesto Podgorice koje je do sada bilo na udaru lokalne vlasti. Ovih dana su iz DPS-a pokazujući tri D animaciju pristupili još jednom predizbornom triku, varajući građane još jednim obećanjem uređenja ovog prostora. Godinama unazad ovaj prostor je namjenski uništavan i zapostavljan kako bi ga lokalna vlast prenamjenom pretvorila u građevinsko zemljište, od čega u svojoj perfidnoj namjeri ni danas nisu odustali, kazao je Miodrag Bešović, odbornički kandidat “Sve za moj grad!”.
Mjesto gdje su Podgoričani pratili razne sportske i muzičke događaje htjeli su zamijeniti zgradama, kao što su već značajan dio grada obesmislili i uništili agresivnom urbanizacijom.
“Ovakav napad na luksuzne lokacije postao je prepoznatljiva praksa vlasti, pa su poslije zelenih površina i parkova na red došli i sportski tereni i igrališta.
Stariji sugrađani sigurno pamte kada je taj prostor bio jedini za održavanje sportskih događaja, kada su masovno praćeni rukomet, košarka i bokserski mečevi BK Budućnost, kao i nastupi reprezentacija. Stadion malih sportova, kao otvorena scena, po svojoj lokaciji i širini prostora bilo je jedino kvalitetno mjesto za održavanje muzičkih događaja, takođe je neprevaziđen za održavanje turnira u malom fudbalu po čemu je bio poznat i u bivšoj Jugoslaviji. I umjesto da se stadion uredi, i uz izuzetnu prirodnu okolinu sa drvećem i zelenim površinama bude mjesto okupljanja mladih generacija, taj prostor je očigledno bio namijenjen da se okoristi neko od poznatih građevinskih investitora bliskih režimu. Ovo je još jedan primjer da u vladavini DPS-a kadrovske promjene na rukovodećim mjestima ne donose ništa novo, već se u kontinuitetu ponavlja praksa zloupotreba kada su u pitanju urbanistička planiranja i atraktivne lokacije u užem jezgru grada, kaže on. Prema tome, gospodo iz DPS-a, ova predizborna mahinacija vam neće proći, idete u političku prošlost, a nova podgorička vlast, predvođena koalicijom DF-SNP ,,Sve za moj grad”, će nakon 27. maja pristupiti uređenju i valorizaciji ovog značajnog mjesta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.