Bešović: Realizovana obuka i pokazna vježba za gašenje šumskih požara

0

U okviru višekorisničkog IPA programa koji se odnosi na zaštitu od poplava i upravljanje rizikom od šumskih požara – IPA FF realizovana je obuka za gašenje šumskih požara, saopštio je Miodrag Bešović, direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjiih poslova.

Teorijski dio obuke sproveden je u Trening centru za zaštitu i spašavanje u Podgorici, dok su praktični dio obuke i pokazna vježba gašenja šumskih požara, na kojoj su polaznici provjerili stečena znanja, sprovedeni u mjestu Rogami na poligonima Trening centra za zaštitu i spašavanje.

Na obuci je učešće uzelo 25 vatrogasaca – spasilaca iz Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje, Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Danilovgrada, Pljevalja i Berana, a sproveli su je instruktori iz Trening centra u Igu iz Republike Slovenije.

U okviru programa IPA FF nabavljena je lična i kolektivna zaštitna oprema vrijednosti oko 85.000 evra, koju su na obuci i pokaznoj vježbi testirali polaznici obuke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.