Bešović ocijenio: Migo je kriv za slučaj Đurišić

0

“Mjesecima unazad od aktuelizovanja problema pred kojim se našla porodica Đurišić upozoravali smo lokalnu upravu da je dužna da u skladu sa zakonom i osnovnim postulatima Ustava Crne Gore o neprikosnovenom pravu lične imovine postupi i riješi problem uzurpacije parcele koja je privatna svojina porodice Đurišić. Da je podgorička uprava, na čelu sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, imala volje da se izađe iz ove situacije i riješi imovinske odnose sa Đurišićima lišili bi neprijatnosti vlasnike imovine, stanare u dijelu oko pomenute parcele, privredne subjekte gradskih preduzeća, preduzeća za telekomunikaciju koji koriste pomenuto zemljište i sve građane Podgorice”, istakao je Miodrag Bešović, odbornik DF-a.
On je dodao da naravno da se nakon ignorisanja vlasti na apel vlasnika i NJIH koji smo birani od građana da zastupaJU opšte interese situacija sve više i više komplikovala i da je došla do toga da se naočigled čitave javnosti državne institucije stavljaju u službu jedne diktatorske politike.
“Nakon što je sud odredio pritvor Vanji Đurišiću i lišio ga slobode zbog odbrane svoje naslijeđene imovine situacija se otrgla kontroli i pokazala da su najveće državne institucije zarobljene od strane jedne totalitarne vlasti. Demokratski front još jednom poziva sve državne i gradske institucije da se urgentno pozabave ovim problemom i ne dozvole da se situacija u kojoj se nalaze Vanja Đurišić i njegova porodica dodatno iskomplikuje. Za buduću neizvjesnu situaciju u ovom slučaju će zakonsku odgovornost podnijeti svi koji su lično bili nadležni za rešavanje ovog predmeta i koji su svojim nečinjenjem ili prolongiranjem doprinijeli sadašnjem stanju”, zaključio je Bešović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.