Beron je napravio korake: Sudije oštetile Partizan, ali se utakmica neće ponoviti

0

Crvena zvezda je šampion Srbije, utakmica je registrovana, sudije kažnjene, a žalba Partizana odbijena.

Saopštenje u vezi sa žalbom crno-belih je sledeće:

“U vezi sa žalbom КК PARTIZAN da je pobjednika riješio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora КLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi:

„Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“

I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba КК Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

– Zbog negativne ocjene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja. Кazna se prenosi u sledeću sezonu”, navodi se u saopštenju KLS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.