Beranske Demokrate: Klub odbornika naše stranke u Nikšiću da preispita sporazum sa bivšim DF-om ako ne ispoštuju sporazum o rotaciji u Beranama!

0

Pozivamo Klub odbornika Demokrata u Nikšiću da preispita koalicioni sporazum sa listom bivšeg DF-a, ukoliko se ne ispoštuje sporazum o rotaciji na mjestu predsjednika opštine Berane, poručuju iz Opštinskog odbora beranskih Demokrata.

“Sagledavajući političku krizu u opštini Berane, Opštinski odbor Demokrata Berane je na današnjoj elektronskoj sjednici zatražio pomoć od kolega iz OO Demokrata u Nikšiću. Od početka pada bivšeg režima na lokalnim izborima širom Crne Gore koji je krunisan zajedničkom pobjedom 30. avgusta, a nastavljen i na sledećim lokalnim i parlamentarnim izborima, Demokratska Crna Gora je bila i jeste partner od povjerenja u svim dogovorima koji su vođeni prilikom formiranja opštinskih i državnih vlasti. Naši odbornici i poslanici nikad nisu bili faktor nestabilnosti i na svakom mjestu od Herceg Novog do Berana smo se držali čvrstog opredjeljenja da DPS ne bude dio vlasti i da se dogovor poštuje. Nažalost, praksa u pojedinim opštinama je pokazala da među našim partnerima nije vladala ta čvrsta odlučnost, pa smo postajali svjedoci mnogih lokalnih kriza, kad god bi trebalo da ispune svoj dio sporazuma”, navodi se u saopštenju OO Demokrate Berane.

Kriza vlasti u Beranama je, prema njihovim riječima, najnoviji primjer koji “nažalost teži da postane pravilo”.

“Nakon problema u Kotoru, Budvi, Andrijevici, Podgorici, ničim izazvano se otvorila nepotrebna kriza u Beranama. Rutinska, unaprijed dogovorena rotacija se pretvorila u još jednu političku sapunicu, a da već dva mjeseca njeni protagonisti neodgovorno ćute i ne daju građanima odgovor na pitanje zašto se ovo dešava”, dodaju beranske Demokrate.

O njihovim motivima, kako kažu, “i dalje možemo da nagađamo i pogađamo ko režira ovu predstavu”.

“Pokušavali smo javno da zatražimo odgovor od njih, ali ga nismo dobili. U javne diskusije su se uključivali i nepozvani akteri, željni malo. medijske pažnje. Ali na našu veliku žalost javnost je ostala uskraćena za jasan i čvrst odgovor koalicije Za budućnost Berana, iz čijih redova je beranska kriza i potekla”, dodaju iz OO Demokrate Berane.

Mišljenja su da, kažu, zajednički napor podrazumijeva akciju svih partnera.

“Kako ta akcija izostaje, prinuđeni smo da tražimo nove načine kako bi izašli iz ove krize ili bar javnosti otkrili ko stoji iza nje. Kako je Demokratska Crna Gora značajan nosilac vlasti u Nikšiću, a sa željom da naše kolege na vrijeme upozorimo na moguće posledice koalicionog partnerstva sa listom NSD, pozivamo Klub odbornika Demokrata u Nikšiću da preispita koalicioni sporazum sa listom bivšeg DF-a, ukoliko se ne ispoštuje sporazum o rotaciji na mjestu predsjednika opštine Berane”, kazale su beranske Demokrate.

Kolege iz Nikšića pozivaju na ovu solidarnu akciju, jer, kako kažu, “očigledno nemamo drugog načina da pokrenemo bivši NSD da odgovorno pristupi realizaciji dogovorenog sporazuma”.

“Vaša solidarnost će poslati jaku poruku javnosti da je Demokratska Crna Gora partija sazdana od principa, a ne ličnih interesa”, zaključuju iz OO Demokrate Berane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.