Berane: Šćekić pozvao Vladu da uvede zabranu lova na najmanje deset godina

2

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić pozvao je Vladu da po hitnom postupku predloži izmjene Zakona o lovstvu, kako bi se uveo opšta zabrana lova na teritoriji Crne Gore na period od najmanje deset godina.

Na taj način, kako je dodao, zaštitila bi se i obnovila populacija divljači koja se nalazi pred istrebljenjem zbog krivolova.

“Moratorijum bi bio najbolji način da se spriječi krivolov, neophodno je da poslove lovočuvarske službe preuzme policija jer lovačka udruženja nijesu u stanju da na efikasan način zaštite lovišta od krivolova”, naglasio je Šćekić koji je osudio nelegalni odstrijel mečke koja je bila sa mladuncima u selu Rovca kod Berana.

Onaj koji je to uradio, kako navodi Šćekić, pokazuje bezosjećajnost, građansku neodgovornost i baca mrlju na cijeli grad i ogromnu većinu časnih građana Berana koji su prepoznati po humanosti, herojstvu, obrazovanju i kulturi.

“Nažalost, neodgovorni pojedinci ovakvim i sličnim nedjelima pokazuju sebičnost, odustvo humanosti i nedostatak svijesti o potrebi zaštite biljnog i životinjskog svijeta i tako stvaraju lošu sliku o Beranama”, naglasio je Šćekić.

2 Comments
  1. Milan komentariše

    Pokrij se ušima izdajnička pičkice iz SNP-a, uveli ste vi lijepo zabranu lova na Katnića Lazovića a time i na ostale DPS kriminalce i zlotvore!!!

    1
    2
  2. Ivi komentariše

    Katnić je zaštitio, bolje nego mečku. Sramno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.