Beranac zapalio službeno vozilo Uprave za inspekcijske poslove, policija podnijela krivičnu prijavu

0

Policijski službenici su u Beranama rasvijetlili podmetanje požara na službenom automobilu nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i identifikovali Beranca E.A. (29). Za njega se sumnja da je upotrebom benzina i upaljača, podmetnuo požar na putničkom motornom vozilu marke Tojota Jaris, podgoričkih registarskih oznaka, koju koristi oštećeni, a koji je službenik Uprave za inspekcijske poslove. O navedenom je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama po čijem je nalogu policija podnijela krivičnu prijavu protiv E.A. zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu Uprave za inspekcijske poslove.

Preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv životne sredine, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, podnijeli krivičnu prijavu protiv B.P. (44) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja u sticaju sa krivičnim djelom krađa zaštićenog prirodnog dobra. Policija je zajedno sa inspektorom za vode izvršila obilazak priobalja korita rijeke Lim, u mjestu Bubanje, gdje je tom prilikom zatečen određeni broj radnih mašina u vlasništvu pravnog lica iz Bijelog Polja, u kojem je B.P. odgovorno lice. Prilikom pregleda terena od strane službenika policije i inspektora za vode, utvrđeno je da je prilikom radova vršena eksploatacija na djelovima katastarske parcele upisane u list nepokretnosti KO Poda, po kulturi rijeka, čime je pričinjena šteta državi Crnoj Gori.

Takođe, službenici Regionalnog centra bezbjednosti Sjever su intenzivnim aktivnostima na terenu realizovali pet potraga na nacionalnom nivou i pronašli i lišili slobode tri lica za kojima je policija tragala. Lica Đ.O., M.Š. i M.B. su sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela šumska krađa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.