Beograd najvjerovatnije neće izručiti Vukotića: Vođa “škaljaraca svađa službe Srbije i Crne Gore!

0

Nadležni organi Srbije još uvijek nijesu donijeli odluku da li će izručiti Jovicu Vukotića, navodnog vođu “škaljaraca”, Crnoj Gori, a prema našim saznanjima, to se najvjerovatnije neće desiti.

Kako je Borba već pisala, Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu, ima srpsko državljanstvo, i mogao bi biti opasan svjedok za mnoge visokopozicionirane ljude u Crnoj Gori.

Da je Srbija htjela da Vukotića prepusti Crnoj Gori, ne bi organizovala da se iz Turske direktno prebaci u Beograd.

U strahu da će Vukotić iznijeti svoja saznanja o vezama pojedinih policijskih funkcionera Crne Gore sa mafijom, crnogorske službe pokušavaju na sve načine da se domognu Vukotića.

Tako su “ekspresno” rasvijetlili tri događaja iz ranijeg perioda i za sva tri terete Vukotića. Riječ je o pokušaju ubistava sugrađana Miloša Radonjića i Vojina Stupara, kao i Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera iz suparničkog “kavačkog” klana.

Ti događaji, prije nego je Vukotić pao u Turskoj, uopštne nijesu bili rasvijetljeni, već su tek nakon što je prebačen u Beograd, istražitelji iz Crne Gore uprli prstom u njega.

Hapšenje Vukotića je, o čemu je naš portal već pisao, bio šok za bezbjednosne službe u Crnoj Gori. Znajući šta on sve zna, kakvim sve dokazima barata, nastala je panika kod pojedinaca u policiji. Pošto je sve izvjesnije da bi Vukotić mogao da otkrije ko mu je i zbog čega sve pakovao, a naročito sada kada mu je ubijen otac Veselin, krenuo je novi napad da bude izručen.

“Definicija organizovanog kriminala je, kako je i djeci poznato, saradnja kriminalaca sa pojedincima iz policije i bezbjednosnih službi, koji, naravno, imaju svoje uporište u tužilaštvu i medijima i imaju moć da ovako nešto organizuju i pokušaju uništiti živote pojedinaca i njihovih familija. Naravno, i medijski momenat je takav da ovo godi tom otpadu i talogu koji se krije iza svojih legitimacija da pokušaju popraviti svoju zaprljanu karijeru i produže joj rok trajanja. O njihovim karijerama govore imovinski kartoni, nepokretna i pokretna imovina, skriveni novac i povezanost sa kriminalnim klanovima kojima su odavno na platnom spisku”, poručio je nedavno Vukotić iz beogradskog zatvora.

Prema našim saznanjima, od hapšenja Vukotića, u bezbjednosnim strukturama Srbije i Crne Gore vodi se pravi mali rat, koji traje i dan danas.

“Crna Gora će pokušati na sve načine da se domogne Vukotića, jer mnogi u policiji, ovo se odnosi na one rukovodioce od prije par godina, strahuju da će biti otkucani za saradnju sa nekim klanovima, što je Vukotić i najavio”, kaže naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.