Belorusija: Ne treba se šaliti sa našom vojskom

0

Zamenik načelnika Generalštaba oružanih snaga Belorusije Pavel Muravejko izjavio je da se ne treba šaliti sa beloruskom vojskom, jer neće dopustiti provokacije protiv svoje države.

„Nivo borbene gotovosti je prilično visok, a nedavna provera operativne i borbene spremnosti je iznad svih ocena koje se mogu dodeliti za rezultate koje su oni pokazali. Zato ne bih preporučio nekome da se danas šali sa beloruskom vojskom. Ima prilično visok potencijal i nećemo dopustiti nikakve provokacije protiv naše države“, rekao je Muravejko, prenosi televizija STV.

Prema njegovim rečima, „danas su oficiri, generali, narednici, vojnici odani svojoj otadžbini, jasno razumeju zadatke koji su pred njima i spremni su da ih izvrše kako bi zaštitili Belorusiju“.

Muravejko je istakao da oružane snage Belorusije danas, pored zaštite vazdušnog prostora, rešavaju širok spektar zadataka – pomaganje pograničnim službama u zaštiti kopnene granice, obezbeđivanje važnih državnih objekata, zaštita spomenika herojima iz Drugog svetskog rata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.