Belivuku i njegovoj ekipi produžen pritvor tri mjeseca

0

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri mjeseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična djela.

Portparolka suda Mirjana Piljić  je kazala da je pritvor Belivuku i ostalima danas produžen zbog svih zakonskih razloga – opasnosti od bjekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne ponove krivična djela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti.

“Prema ovoj odluci suda pritvor može da im traje do 2. avgusta”, dodala je Piljić.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedjelju dana kasnije uhapšen je i A.Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih djela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za tri teška ubistva.

Izvor: Agencije

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.