Belgija, Italija, Estonija i Njemačka domaćini Eurovoleja za dame

0

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), saopštila je da će se Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2023. odigrati u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj.

Belgija i Italija će biti domaćini utakmica osmine finala i četvrtfinala, dok će se polufinalne utakmice, kao i utakmice za medalje odigrati u Belgiji.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo  2023. izborili su domaćini prvenstva Belgija, Italija, Estonija i Njemačka, kao i još osam reprezentacija sa Evropkog prvenstva 2021: Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Rusija, Francuska, Švedska i Bugarska.

U konkurenciji odbojkašica, kvalifikacije će se odigrati po sistemu „svako sa svakim kod kuće i na strani“, što znači da će se igrati 6 kola od 20.avgusta do 11.septembra 2022.

Odbojkašice Crne Gore igraće u grupi B protiv selekcija Češke, Finske i Islanda, a plasman na Euro Volej 2023 izboriće prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz svih kvalifikacionih grupa.

Na prvenstvu Evrope igraće 24 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, a potom slijede utakmice četvrtfinala, polufinala, kao i utakmica za treće mjesto i finale.

Kvalifikacije – Grupa A: Hrvatska, Izrael, Rumunija, Farska Ostrva. Grupa B: Češka, Finska, Crna Gora, Island; Grupa C: Ukrajina, Mađarska, Portugal, Kipar; Grupa D: Slovenija, Austrija, Azerbejdžan, Gruzija; Grupa E: Slovačka, Španija, Danska, Letonija. Grupa F: Grčka, Bosna i Hercegovina, Norveška, Švajcarska

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.