Bećković o napadima na SPC u Crnoj Gori: Podgorica je ponovo Titograd, tamošnjim vlastima drugi upravljaju

0

Akademik Matija Bećković, gostujući u političkom magazinu Sedmica Radio Beograda 1, komentarisao je napade na SPC u Crnoj Gori i nastojanja svjetskih moćnika da srpski narod i srpsku istoriju prikažu krajnje negativno.

Matija Bećković smatra da se Podgorica vratila svom imenu Titograd i zbog toga, a po želji nekih drugih, napada Beograd koji čini sve za mir u regionu.

“To je Titograd, oni su se vratili svom starom imenu, a ne vjerujem da baš sami odlučuju šta će da rade, a sebe su doveli u položaj da ne mogu reći ne i sve zavisi kakve će im sve zahtjeve neko uputiti, a oni će ih sigurno ispuniti”, naveo je Bećković.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj napada na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori je da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji daju takozvanoj kosovskoj državi.

“To je počelo sa Ukrajinom, pa se taj isti proces produžio prema Crnoj Gori, prema Makedoniji, a vjerovatno je cilj da se na Kosovu naše svetinje daju takozvanoj kosovskoj državi”, istakao je Bećković.

Matija Bećković dodaje da su u istoriji postojali planovi da srpski narod nestane.

“Naš slučaj postaje jedinstven na svijetu– narod koji je bio žrtva genocida, naziva se genocidnim, narod koji je prvi ustao protiv fašizma i za koga je bila propisana kvota 100 za jednog, naziva se fašističkim”, rekao je srpski akademik.

Bećković upozorava da smo mi sami pravili greške na svoju štetu– zarad bratstva i jedinstva, Srbi su žrtvovali istinu o sebi, a bez istine nema ni Srba, ni spasa ni slobode.

“Postoji naša krivica što nismo svoje žrtve popisali, što nismo svoja strateštva obilježili, što nismo istinu govorili, što smo tu istinu, bratstva i jedinstva radi, žrtvovali i svoje heroje i mučenike izjednačavali sa onima koji su ih pobili”, zaključuje Matija Bećković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.