Bećković: Najbolje da Srbija za ambasadora u Podgorici izabere Crnogorca, koji će biti po volji tamošnjem režimu!

0

Akademik Matija Bećković prokomentarisao najnoviji sporni potez crnogorskih vlasti o pozivanju ambasadora Srbije na razgovor, zbog kako kažu, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore.

– Srbija je pogriješila što za ambasadora u Crnoj Gori nije izabrala Crnogorca. Poznato je da im Srbi nikako nisu dragi, naročito ne Srbi iz Crne Gore. Trebalo je za amasadora postaviti Crnogorca koji bi njihovim vlastima bio po volji – rekao je Bećković u kratkom razgovoru za Telegraf.rs.

Na pitanje zašto se sve ovo događa i šta bi moglo da uslijedi ukoliko Crna Gora ne prestane da povlači ovakve, najblaže rečeno sporne poteze, Bećković je imao zanimljivu konstataciju.

– Jeste li gledali onaj film “Biće skoro propast svijeta”? E, tako nešto bi moglo da se desi uskoro – sarkastično će akademik, dodavši da se sa ovakvom pameću neće desiti ništa drugačije niti će se nešto promijeniti nabolje.

Srbija je u većini slučajeva imala razumevanja i bila tolerantna prema komšijama, pa i crnogorskim vlastima. Na provakcije čelnika Crne Gore, kaže Bećković, Srbija treba da govori istinu i samo istinu.

– Šta bi Srbija trebalo da učini povodom ponašanja zvaničnika Crne Gore? Pa trebalo bi da počne da govori istinu. To je jedino rješenje. Samo istina i nikako drugačije. A istina je to da je Crna Gora članica NATO. Ništa više neću dodati, sve je jasno – ističe akademik, koji je i sam proglašen personom “non grata” u Crnoj Gori.

Matija Bećković prokomentarisao je i skandalozno ponašanje crnogorskog pozorišnog glumca Zorana Vujovića, koji je u objavi na Fejsbuku izvrijeđao Srbe rekavši da su svi oni izdajnici porijeklom iz Crne Gore, da su nenormalni, otrovni, isfrustrirani izrodi, a u svakoj rečenici koristio je i necenzurisane psovke.

– Šta će čovjek, to mu je vjerovatno jedina uloga po kojoj se istakao – zaključio je Bećković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.