Bećković: Milo je htio da litije pretvori u pogrebne povorke!

6

Akademik i istaknuti srpski pjesnik Matija Bećković prokomentarisao je za portal IN4S nedavnu izjavu lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, koji je kazao da je “ Bećković svoj život potrošio da bi negirao nešto što je jedina njegova autentična vrijednost“.

„Ne znam zašto jedan Predsednik Republike ne bi govorio istinu. Ima li nekog da ne zna da sam ja celog života negirao Crnu Goru, a on je opevavao i proslavljao u svojim poemama. I što je najgore ja sam Crnu goru negirao zgrćući milione, a on je pevao u njenu slavu o svom trošku ne tražeći od nje nikad ništa“, kaže Bećković.

Ko ne zna, dodaje on, „da sam ja u dvadeset i prvom veku progonio monahe i pesnike počev od Njegoša do Amfilohija i Joanikija“.

„Da sam ovog poslednjeg i hapsio pa čak nedavno nameravao i da ga ubijem u sred Beograda i tako pokušao da litije pretvorim u pogrebne povorke. Ko ne zna da sam ja iz Crne Gore progonio sveštenike koji nisu Crnogorci, a zaštitio ih je Predsednik Republike rekavši da bi to bilo kao kad bi Grčka iz Svete Gore isterivala monahe koji nisu Grci. Uprkos rezoluciji EU kojom je izjednačen komunizam i fašizam ja sam ove godine podigao spomenik Titu u sred Crne Gore i zapretio da ću oburdati svaki kamen ako neko pokuša da podigne neku novu crkvu ili obnovi Njegoševu kapelu na Lovćenu“, navodi Bećković.

Onda nije čudo, nastavlja Bećković, „što sam mu, poštujući evropski sistem vrednosti, zabranio ulaz u Crnu Goru tako da je Predsednik Republike bio primoran da se odmetne u šumu, što je prvi slučaj u „deset vekova crnogorske državnosti.“

6 Comments
 1. Pop Dinara komentariše

  Matijinog oca je pomenuo pop u svom govoru na snimku gdje se vidi i Krivokapić. Otac mu je bio vodja neke četničke grupe. Zna li neko ijedan Matijin roman? Zajedljiv i ciničan čovjek i ništa više od toga. Za ovakve doživotna zabrana ulaska u Crnu Goru.

  7
  25
  1. Prle komentariše

   E jado! Otac mu je bio oficir prije rata pa naravno I u ratu a da si iole pismen ka predskolac znao bi bar nesto od Matijinih djela.

   17
   4
 2. Vasa komentariše

  Mrs cetnikklerofasisticko govedo u 3lpm

  3
  18
 3. Pantera komentariše

  Mlatis i Ti vise sa nekom pričom,aj bjezi vise castiti

  7
  3
 4. To je to komentariše

  Samo laj iz inostranstvu, ovamo nećeš više dolaziti.. Siguran budi

  4
  10
  1. srbin sam crnogorac komentariše

   u tu tvoju monte negro nece uci
   u ovu crnu goru kad god pozeli .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.