Bećković: Kažu da je svijeće u Crnoj Gori sve teže unijeti sem ako su tutnute u kokain!

0

Najveći živi pjesnik i akademik Matija Bećković kazao je da su litije u Crnoj Gori sve rekle bez ijedne riječi, te da je vjerni narod pronašao besmrtni odgovor, a nama preostaje da mu se poklonimo, zahvalimo i čestitamo.

„Taj odgovor je zadivio čitav svijet. Ustručavamo se da još nešto kažemo u strahu da ih nečim ne natrunimo i oskrnavimo. Malo ko je znao šta su litije a sada nema nikoga ko to ne zna. Zemlja je progovorila i potegla oružje koje se bez velike nevolje ne poteže. Pod krstovima, ikonama i zastavama, živi i mrtvi, krenuli su zajedno na mjestima gdje litija nikada nije bila“, rekao je Bećković na manifestaciji „Ne damo svetinje“ u Beogradu koji je organizovan u znak zahvalnosti za podršku koju Crna Gora dobija od Srbije.

Niko ne zna, dodao je Bećković, da li ljude silaze ili ili se penju na nebo, kao da nemaju drugih briga sem da odbrane svoje svetinje.

„Pokrenulo ih je nešto dublje od pameti i starije od razuma – sila koja nije sasvim od ovoga svijeta. Ljepšu sliku Crne Gore svijet nije vidio u toku njene viševjekovne istorije. Rimski papa, vrhovni rabin Jerusalima, Dalaj Lama, Vaseljenski patrijarh, patrijarh sve Rusije i svi ostali širom planete sveštenici, kardinali, biskupi prate s radošću i čežnjom litije u Crnoj Gori i žale što oni nemaju takve političare i ne znaju šta bi dali da imaju nekog poput gospodina Mila Đukanovića, pa bi i oni imali vjernike i duhovnike, litije i Amfilohija Radovića“, istakao je Bećković.

Aktuelna crnogorska vlast, nastavlja on, zatražila je ličnu kartu i krštenicu od svoje majke Mitropolije crnogorsko primorske i Srpske pravoslavne crkve.

„Monasi u crnom su radnici na „crno“ u Crnoj Gori. Kažu da je svijeće u Crnoj Gori sve teže unijeti sem ako su tutnute u kokain. Mislili su da su Crkvom završili jednom zauvijek kada su sahranjivali Boga i opojavali monahe a dokrajčili kad su smakli mitropolita Joanikije i 126 sveštenika MCP. Samo su ustaše ubile više, 5 mitropolita i 176 sveštenika. Iz njihove krve obnovljena je sadašnja Mitropolija crnogorska primorska, njeno sveštenstvo i monaštvo je danas na ponos cijele hrišćanstva.„, zaključio je Bećković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.