Bečić o 21. maju: Da je vječna Crna Gora!

0

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u svoje i ime partije svim građanima Crne Gore, čestitao je Dan nezavisnosti.

„Smisao i značenje 21. maja svakako se, ni u najmanjoj mjeri, ne nalaze u zlonamjernim i krivotvorenim interpretacijama nosilaca vlasti koji, vidjeli ste, i ovih dana, ovaj datum zloupotrebljavaju isključivo da jedne proglašavaju patriotama, a druge izdajnicima. To nije samo profanisanje patriotizma kao osjećanja imanentnog svakom ljudskom biću, već i svođenje ovog datuma na instrument kojim bi željeli da ostanu na vlasti i u tome je suština njihove „ljubavi“ prema Crnoj Gori”, navodi Bečić u čestitki.

Kaže da građani znaju kako se Crna Gora voli.

„Crna Gora se voli iskrenošću, poštenjem, čuvanjem njenih najboljih tradicija, bratskom ljubavlju, komšijskom slogom, a ne kriminalom, lopovlukom i mržnjom, kako je vole oni koji se, nažalost, nalaze na njenom čelu”, naveo je lider Demokrata.

Poziva na, kako kaže, promijenu paradigme ljubavi prema Crnoj Gori.

„Hajde da je volimo i poštujemo onako kako ona zaslužuje – bez gaženja njenih zakona i njenog Ustava, hajde da sačuvamo njene ljepote od pohlepnih tajkuna bliskih vlasti, hajde da spriječimo našu mladost da odlazi iz domovine, hajde da se u njoj rađaju novi naraštaji, hajde da živi Crna Gora, naša majka i naša otadžbina. Da je slavna i da je vječna Crna Gora”, zaključio je Bečić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.