Bečić: Nijesam plagirao magistarski rad

0

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da njegov magistarski rad nije plagijat, kako to tvrde u NVO Centar za akademski integritet, koja je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv Bečića.
On je u emisiji “Načisto” na TV Vijesti kazao da je to brutalna laž i neljudska podmetačina i ponovio da iza toga stoje DPS i DF.
“Naravno da nije plagijat. To je brutalna, monstruozna laž i podmetačina, projekat u koji su uložena značajna finansijska sredstva iza čega stoje djelovi DF-a i DPS-a sa ciljem uticaja na izbornu volju birača u susret lokalnim izborima, a sve zbog straha od mladih ljudi i projekta Dritana Abazovića i Alekse Bečića”, kazao je Bečić.
Ukoliko Ekonomski fakultet formira Komisiju za provjeru autentičnosti magistarskog rada, Bečić je kazao da će prihvatiti sve što kažu nadležni organi, u skladu sa pozitivnim propisima države.
A Mitar Đukanović, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i  izvršni direktor Centra za akademski integritet, tražio je od te obrazovne ustanove da se formira komisija za provjeru autentičnosti magistarskog rada Alekse Bečića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.