Bečić: Najveći protivnik mira u Crnoj Gori je struktura Mila Đukanovića

1

Lider koalicije “Mir je naša nacija” na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori Aleksa Bečić izjavio je da je “najveći protivnik mira” u toj zemlji “odlazeća struktura” Demokratske partije socijalista (DPS), stranke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“(DPS) nezadovoljna izbornim porazom poziva ovih dana na kontramitinge protiv svog naroda, podstiče tenzije i fabrikuje incidente. Poručujem im da bi bilo čojski i crnogorski da priznaju poraz, da nama čestitaju ovu veliku, istorijsku pobjedu i da nova demokratska i reformska vlada donese i mir i napredak i pravdu”, kazao je Bečić za današnju “Politiku”.

On je rekao da u novoj vlasti neće biti mjesta za kriminal, korupciju i javašluk, kao ni za namještene tendere, koruptivne ugovore “i mnogo čega drugog” što je, kako je naglasio, uništavalo “ekonomsko, moralno i ekološko biće” Crne Gore.

Istakao je da nema sumnje da će crnogorsko tužilaštvo imati pune ruke posla jer se, kako je ocijenio, vlast Mila Đukanovića “prepoznaje po kriminalu i korupciji”.

“Zamislite kakvo su nam stanje ostavili kada američka ambasadorka u Crnoj Gori kaže da je korupcija u Crnoj Gori endemska i da to usporava evroatlantske integracije države. Što sa nas tiče, pravda mora da bude temelj savremene i demokratske Crne Gore, ali nikakvog revanšizma neće biti i ne smije biti”, kazao je Bečić.

Naglasio je da će nova vlast obezbijediti da “veliko načelo vladavine prava” postane jedan od ključnih “integrativnih faktora” Crne Gore i njenog društva.

“Da se institucijama vjeruje i da po poštovanju ideja i ideala slobode, jednakosti i ravnopravnosti Crna Gora bude uzor drugima”, istakao je on.

Dodao je da promjena vlasti u Crnoj Gori danas brine samo kriminalce, a da su svi ostali bezbrižni.

“Znate li koliko je ljudi u samom DPS-u priželjkivalo ovo promjene? To je ogroman broj ljudi, mnogi članovi DPS-a su i glasali za našu listu ili za druge opozicione liste”, rekao je Bečić.

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    Četnik jede izmet, mrs govedo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.