Basari dodijeljena akreditacija prvog međunarodnog kongresa onkologa i hematologa

0

Evropska Hematološka Asocijacija (EHA) dodijelila je profesorki dr. Nadeždi Basari i Crnogorskom udruženju onkologa i hematologa – CUOH, akreditaciju prvog međunarodnog kongresa onkologa i hematologa. Kongres je takođe akreditovan, kao međunarodni, od strane Ljekarske komore Crne Gore, saopštio je portparol profesorke Basara.

“Osim pokroviteljstva Međunarodnog kongresa onkologa i hematologa, 24. – 26. oktobra, Bečići-Budva, od strane Njemačko/Švajcarsko/Austrijskog udruženja onkologa i hematologa- DGHO, prof. dr. Nadežda Basara je ovaj kongres, u organizaciji Crnogorskog udruženja onkologa i hematologa, koje inače za sada broji 155 ljekara, akreditovala i na evropskom nivou, jednom od najviših kategorizacija za kongrese, sa maksimalnim mogućim EBAH (European Board for Accreditation in Hematology) CME- bodova za ljekare koji će učestvovati na kongresu”, navodi se u saopštenju.

Za ovakav uspjeh, dodaje se, najviše su zaslužni 12 profesora medicine iz Njemačke, od ukupno 35 predavača, koji su se rado odazvali pozivu svoje koleginice, prof. dr. Nadežde Basare, što dokazuje njenu reputaciju u njemačkim, evropskim i svjetskim medicinskim krugovima.

Na Međunarodnom kongresu onkologa i hematologa CUOH, otvoriće predavanja njemačkih profesora medicine, 25. oktobra Ambasador Njemačke u Crnoj Gori.

U okviru kongresa, prvog dana, 24. oktobra održacće se i, II Informativni Forum za pacijente, na kome će se, poslije uvodnih predavanja profesorke dr. Basare i njenih koleginica i kolega, održati forum, na kome će pacijenti, njihova bliža rodbina i njihovi ljekari moći da postave pitanja u vezi hematoloških i onkoloških bolesti.

Ulaz će biti, kao i kod prvog Foruma, slobodan za sve zainteresovane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.