Barselona do ljeta donosi odluku: Novi ugovor za Dembelea ili prodaja

0

Uspio je Usman Dembele da veže sedam utakmica u svim takmičenjima i bude učinkovit sa dva gola i sedam asistencija. Koliko je ta vest obradovala sve u klubu, toliko je malo i zabrinula s obzirom na dugu istoriju povreda francuskog krilnog napadača. Zbog toga Ronald Kuman i njegov stručni štab pokušavaju da mu doziraju vrijeme na terenu i oporavak kako bi se sprečili novi problemi koji bi 140.000.000 evra plaćenog ofanzivca ponovo odvojili od terena.

Otkako je sanirao povredu prepone, Dembele se praktično nalazi u svojevrsnoj audiciji gdje praktično mora konstantno da se dokazuje da je spreman za najviši nivo fudbala i da nosi Barseloninu igru na duže staze, pošto se vrijeme Lionela Mesija polako bliži kraju. Uprkos povredama, Dembele je kod Kumana uspio da postane važan šraf, ali i dalje vlada dilema koliko će dobre igre potrajati. Odnosno, da li će se ponovo ispriječiti povreda koja će ga odvojiti od terena na mjesec, dva ili duže.

Zbog toga klub još nije odlučio šta da radi sa njim. Dembele se polako bliži situaciji kada će mu ostati još samo jedna godina ugovora, što je tačka kada postoje tri scenarija – saradnja se produžava, igrač se prodaje ili se čeka odlazak bez obeštećenja, ako se ne ispuni jedan od prva dva uslova. Upravo ovaj treći scenario Barselona želi da izbjegne po svaku cijenu. Cilj je da se do ljeta odredi Dembeleova sudbina u Barseloni. Za to će biti potrebno da Barsa prvo dobije novog predsjednika, jer bez njega teško da će moći ništa da se desi.

Predsjednik tehničke uprave Karles Tuskets izjavio je da neće da radi ništa što bi dodatno moglo da ugrozi klupske finansije, a izbori koji su bili zakazani za 24. januar otkazani su i pomjereni za 7. mart. Razlog je pandemija virusa korona, a početak marta je poslednji rok, kako bi se posle u miru pravili planovi za budućnost.

(Mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.