Bajden pozvao Putina i predložio sastanak na teritoriji treće države

1

Predsjednik SAD Džo Bajden u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom predložio je da održe sastanak u trećoj državi, saopštila je Bijela kuća.

„Predsjednik Bajden je potvrdio svoj cilj: izgradnja stabilnih i predvidljivih odnosa sa Rusijom u skladu sa interesima SAD i predložio održavanje sastanka-samita u trećoj državi u narednih mjesec dana radi razgovora o cijelom spektru pitanja sa kojima se suočavaju SAD i Rusija“, navodi se u saopštenju.

Tokom telefonskog razgovora, Bajden je izrazio zabrinutost „iznenadnim“ povećavanjem ruskih vojnih snaga na granici sa Ukrajinom.

„Bajden je naglasio nepokolebljivu posvećenost SAD podršci suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine“, zaključuje se u saopštenju.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Prvo je nazvao Putina Ubicom a sada zove na sastanak na neutralnom terenu. Nebih otišao na taj sastanak jer mi liči na zasjedu kao u filmu “Kum”. Svašta može pasti na pamet “očajnim pregovaračima”. Možda neko trovanje ili kakav atentat, obaranje aviona i slično. Ovi ne biraju sredstva da bi ostvarili svoje ciljeve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.