Backović: Pobijedili smo 30. avgusta, ali ta pobjeda je uzaludna ako su ostale podjele

14

Pobijedili smo 30. avgusta, ali ta pobjeda je uzaludna ako su ostale podjele, poručio je otac Mijajlo Backović koji na na Miholjskoj prevlaci služio Moleban Presvetoj Bogorodici i za zdravlje i prestanak pandemije.

On je u svojoj besjedi istakao značaj molitvenog sabranja u borbi protiv virusa koji haraju zemljom među kojima je najgori virus straha, bogomržnje, bratomržnje i razdora.

“Na Prevlaci nas je okupio Gospod i projavio istinu, pravdu koja je kasnije našim litijama, koje su odavde krenule, krunisana pobjedom svetinje –Crkve Božije i pobjedom vjernog naroda Božijeg. U toku naših litija i do danas naš narod strada i od virusa koji je cijeli svijet zatvorio u strah, oni koji misle da će virus nestati sam od sebe, bez molitve grdno se varaju. Zato smo ovdje na Molebanu sa svijećama Vladičici našoj Bogorodici prinijeli molitve da nas ona spasi od svega, rekao je u besjedi poslije molebana Bogorodici otac Miajlo Backović. Najgori virus među nama je virus straha, bogomržnje, bratomržnje i razdora”, kazao je Backović.

Kako je dodao, “mi kažemo da smo  30.avgusta pobijedili, ali ta pobjeda je uzaludna ako su ostale podjele.

“Ovaj virus će nestati kada molebani počnu u svim hramovima da se opet vrše, kada se narod opet vrati onom litijskom jedinstvu i onom divnom uskliku, što bi rekao naš divni otac Momo, kad smo se pozdravljali: NE DAMO SVETINjE.To je kao kad smo rekli Hristos Voskrese! Sa ovog mjesta stradanja šaljemo najljepšu moguću poruku ljubavi i praštanja i pozivamo da naša braća u Nikšiću, koja će baš na početku Vaskršnjeg posta u toj prvoj sedmici proći kroz izbore za svoj grad i za cijelu Crnu Goru, da to urade dostojanstveno, onako kako smo to radili u litajama . Neka znaju gospoda političari, svi zajedno, da je pobjedu donio Gospod, pobjedu je donio vjerni narod, a vjerni narod je Crkva”, rekao je on.

Backović je istakao da ovaj  Moleban šalje kao poruku da bez te snage, bez te ljubavi neće imati blagoslova.

“Samo jedinstveno, pomiriljivo, sa ljubavlju da uđemo u nastavak naših života. Da pustimo da svako radi ono za šta je dobio blagoslov.Ove svijeće prevlačke su svijeće ljubavi, praštanja, svijeće vaskrsenja. Neka Gospod spasi naš narod, neka podrži našu braću koja će u Nikšiću potvrditi pobjedu od 30.avgusta i zapečatiti bogobornu, bogoboračku i bratomrziteljsku politiku koja nas je izvela na ulice. Oni koji izgube neka to prihvate kao dobro za njihovu dušu, kao dobro za spasenje i kao put ka pokajanju i neka i njih i nas uslovno rečeno , ako postoje oni i mi, jer smo jedno”, rekao je Backović.

Miholjski zbor i građani Boke su saborno i molitveno poslali podršku braći u Nikšiću, u nada da će vrijeme podjela i razdora uskoro biti za nama.

U ime Miholjskog zbora okupljenima se obratio Marko Nikolić i poslao poruku podrške braći i sestrama u Nikšiću.

“Miholjski zbor i narod Boke, koji je saborno više mjeseci branio Krstionicu, a potom učestvovao i u odbrani svetinja, braći i sestrama u Nikšiću šalje poruku da su uz njih u ovim prelomnim trenucima za njihov grad. Nikšić je kroz sva turbulentna vremena bio čuvar istinske Crne Gore, ogledalo društveno-političkih dešavanja, mjesto odakle je sve počinjalo i gdje se sve završavalo. Miholjski zbor poziva sve građane Crne Gore da saborno i molitveno stanemo uz našu braću u Nikšiću, u nadi na bratsko pomirenje i iscjeljenje bratomržnje koja truje ovaj grad i Crnu Goru. Da jednom zauvijek stanemo na put podjelama i razdorima”, istakao je Nikolić.

14 Comments
 1. Sotonjara! komentariše

  Sotonjara laprda?

  3
  39
  1. Max komentariše

   Vidji ovoga padobranca ,dje ti je soraja

   3
   4
 2. Misko komentariše

  Jesi li dobio blagoslov za Soraju???
  To mene zanima…

  5
  35
 3. Nikola komentariše

  Ne lupetaj… lupas bez beze …. hoces da se pravis vazan….

  7
  7
 4. trn komentariše

  Crkva nam je uvalula Krivokapica i treba da preuzme odgovornost za stanje u kojem se nalazimo ni na nebu ni na zemlji.

  31
  4
 5. Zeljko komentariše

  Mogao bi dobrotvor Daka da udijeli koji evric… ima jos starleta( samo se na ovim prostorima kurve zovu starlete)….. da se prekrstis i pocnes…. udri…

  4
  3
 6. Bosko komentariše

  Bas smo jedva cekali ti da se pojavis i poseljes poruku…. da se umijesas u izbore u Nk…. aj ne seri…

  4
  4
 7. Ivi komentariše

  A šta ti brusko radiš sa starletom, a ljudi moji, pokaza nam Bog šta radite.

  7
  4
 8. Realan komentariše

  ,,DALA JE CRKVA NEMJERLJIV DOPRINOS U SUZBIJANJU EPIDEMIJE DO SADA.TAKODJE I DONIRALI SU PUNO MEDICINSKE OPREME I DRUGIH SREDSTAVA.JEDINO STO IM ZAMJERAM ,STO SE NIJESU MALO AKTIVNIJE BAVILI POLITIKOM,,
  .

 9. Fuad Backovic Din, estradni umnetnik komentariše

  U ime svih Backovica, izvinjavam se i stidim zbog ponasanja ovog naseg rodjaka. Mnogi ga opravdano nazivaju sotonjara.

  3
  4
 10. Baobab komentariše

  realno.

  I da batale vise sa onim `nema nama molitve bez njih` jer nam se ti `njini` spremaju da nas okace o vrbe dok ih mi pozivamo na molitvu.
  Nama treba jedan Momcilo Djuic a ne Gojko Perovic

  1
  2
 11. Fuad Backovic Din, estradni umjetnik komentariše

  Izvinjavam se svim gradjanima Crne Gore, u ime svih Backovica, zbog ponasanja ovog naseg rodjaka.

  1. Marko komentariše

   Sto ovaj Baxkocic ne rece kako je htio da mijenja stare grbaljske obicaje i da bude po srbijanaki,pa mu i grbljani odbrusili suti pope ovo nije srbija,a on tizan pade u zagrljaj starleti i isplaka joj se u krilu.Pa se pitam da u njoj nije trazio preavetu….taj kvazi pop.

   1
   2
 12. Fuad Backovic Din, estradni umjetnik komentariše

  Izvinjavam se svim gradjanima Crne Gore, u ime svih Backovica, zbog ponasanja ovog naseg rodjaka. Narocito mi je neprijatno zbog “pripetavanja” Soraje! Pa to ne bih ni ja koji sam na estradi. Zar to ne otkriva jednu psihopatolosku potrebu ovog naseg izroda od Backovica?

  1
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.