Babović: Opoziciji odgovaraju turbulencije u Glavnom gradu

0

Funkcioner Nove srpske demokratije i sekretar za komunalne poslove u Glavnom gradu Andrija Babović ocijenio je da opoziciji odgovaraju turbulencije u Glavnom gradu.

„Ne bih se saglasio sa kolegom da PES koji se sada nalazi na vlasti nema legitimitet da vlada. To je bio politički subjekt koji je zajedno iznio izbore, s tim što je predsjednik Milatović sada prešao na tu poziciju i naravno da ga je neko iz partije morao naslijediti“, navodi Babović.

Još uvijek, kako ističe, daje šansu pregovorima.

„Ovo je trenutak kada Podgorica treba da pokaže koalicionu sposobnost, odnosno saradnju sa nekom od partija sa kojom su do juče bili zajedno“, smatra Babović.

Đuričković naglašava da on ne smatra da dođe do novih izbora zbog cijepanja PES-a i izostanka legitimiteta, već zbog brojnih problema na lokalnom nivou.

„Imamo probleme u odvozu smeća, u Vodovodu, nagomilavanje gubitaka i dodatne radne snage koja se zapošljava. Imate i sporni kadar koji je delegiran na određene pozicije koji je pravio sličnu vrstu incidenata kao što se dešava u Skupštini sa Rezolucijom i vanjskom politikom koju Crna Gora vodi“, ocjenjuje Đuričković.

Govoreći o situaciji na državnom nivou, Đuričković naglašava da Crna Gora nikada nije imala netransparentniju Vladu.

Dodaje da je slična situacija i sa sudskom granom vlasti koja je izabrala da ćuti.

„Pokušavaju da stvore percepciju da nijesu dužni da nešto odgovore građanima. Imamo tužilaštvo od kojeg se pokušava stvoriti oreol nedodirljivosti i neupitnosti odluka, što mislim da je jako pogrešno“, navodi Đuričković i dodaje da imamo selektivno tužilaštvo.

Babović tvrdi da je selektivnost postojala godinama unazad.

„Ne smijemo zatvarati oči pred svim SKY prepiskama i svime što se dešavalo u proteklih godinu ili dvije. Da ne pričamo o krvavim obračunima gdje su često i građani bili kolatelarna šteta. Kada temelj nije dobro napravljen, dešavaju se ovakve stvari“, poručuje Babović.

(gradski.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.