Atlas Grupa: Sud u Londonu odlaže ročište o ekstradiciji za septembar

0

Predsjednica Suda u Londonu (Westminster Magistrates Court), gđa. Emma Arbuthnot,juče je usvojila zahtjev tima advokata predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića, za odlaganje ročišta u postupku ektradicije. Ročište koje je trebalo da se održi od 18. do 22. maja odloženo je za period od 7. do 11. septembra 2020, saopštio je londonski tim advokata dr Duška Kneževića.

Ročište je odloženo zbog potrebe da relevantni međunarodni i regionalni stručnjaci u oblastima politike i ljudskih prava u Crnoj Gori dostave nezavisne izvještaje, koji su neophodni za glavnu raspravu.

Kneževića je pred sudom zastupao g. Hugo Keith QC (Kraljičinog pravni savjetnik) i g. Tobi Cadman, predsjednik Međunarodne Pravne Komore Guernica 37, specijalista u poljima međunarodnog krivičnog prava, ljudskih prava i ekstradicije. Cadman se nedavno priključio advokatskom timu dr Kneževića i sa sobom donosi bogato iskustvo i poznavanje pravnog sistema i uređenja države Crne Gore.

G. Hugo Keith, jedan od najvećih eksperata za ektradiciju i finansijski kriminal, dolazi iz čuvene komore Three Raymond Buildings. Radio je na jednim od najvećih kriminalnih slučajeva u Velikoj Britaniji i zastupao Kraljicu Elizabetu II, kao i ministra unutrašnjih poslova Velika Britanije.

Postupajuća sudija Emma Arbuthnot je sudila u nekim od najznačajnijih britanskih slučajeva, uključujući i slučaj Žuliana Asanža.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.