Atlas grupa: Ministru Simoviću važniji stan u Beogradu od domaćih fabrika

0

Ministru poljoprivrede Milutinu Simoviću važniji je stan u Beogradu dobijen na poklon od proizvođača voda iz Srbije, nego podrška domaćim fabrikama, saopšteno je iz Atlas grupe.

„Lijepo je što je ministar Simović posjetio fabriku vode Lipovo. Dobro se sjetio da razgovara sa radnicima. Nije lijepo što je to uradio tek nakon što je ta fabrika obustavila proizvodnju. Za 10 godina postojanja fabrike, a bio je ministar poljoprivrede i ranije, nikad nije došao ni da pita ni da obiđe, a kamoli da vodi brigu o radnicima. Što se radnika tiče, kada je fabrika otvorena DPS je tražio od vlasnika Atlas grupe dr Duška Kneževića da u radni odnos budu primljeni samo oni koji su članovi DPS-a“, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Kako se navodi, riječ je o investiciji od 12 miliona evra koja je realizovana tako što je uzet kredit iz inostranstva, od Hipo banke.

„Atlas grupa se nije zaduživala kod Fonda za razvoj niti je uzimala pare iz budžeta, iako je otvarala proizvodnju u nerazvijenim oblastima. Za sve vrijeme poslovanja podrška države nije postojala. Naprotiv. Ta ista Vlada u kojoj je bio Simović i ranije je tolerisala nekontrolisani uvoz voda iz susjednih država, bez ikakvog ozbiljnog sanitarnog nadzora. Za to vrijeme, vode iz Crne Gore čekale su na granici sa Srbijom po nekoliko dana. To su ministri poljoprivrede znali, ali je izgleda nekima od njih bilo važnije da uzmu stanove u Beogradu od proizvođača voda iz Srbije, nego da promijene regulativu i podrže domaće proizvođače“, ističe se u saopštenju.

Simović, kako se dodaje, Milov drug iz zadnje školske klupe – brani svoga gazdu.

„Kao i on, ne zna šta znači stvarati i otvarati radna mjesta, nego samo zna kako potrošiti ono što stvore firme iz sistema Atlas grupe sa 1000 radnika i ostale kompanije čijom zaslugom postoji kakva takva crnogorska ekonomija. Umjesto lažne brige za radnike i ulaska u lavirint srama kao njegov kolega, guverner Žugić, bilo bi mu bolje da vidi kako će živjeti sjutra u slobodnoj Crnoj Gori„, zaključuje se u saopštenju Atlas grupe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.