Atanasijević ostavio Srbiju u igri za vizu: Finska lako pala, slijede ključni dueli u Tokiju

0

Okliznuli su se na startu protiv Turske, a onda uspjeli da upišu tri vezane pobjede protiv rivala koji nisu iz elitnog društva. Odbojkaši Srbije su posle Tunisa i Egipta, zabelježili triijumf i u duelu sa Finskom – 3:0 (25:21, 25:22, 25:22). Nova tri boda ostavljaju Orlove u borbi za olimpijsku vizu.

Slijedi pauza – u četvrtak nema utakmica, a onda dani odluke. U petak Kolakovićeva četa igra sa Japanom (12.25), u subotu je rival Amerika (09.00), a u nedelju Slovenija (09.00). Kartu za Pariz donose samo prva dva mjesta u grupi.

Srbija u ovom trenutku ima skor 3-1. Slovenija i Amerika su bez poraza i imaju najveće šanse da izbore plasman na olimpijski turnir. Japan ima učinak 2-1, Turska 1-2, Egipat 1-3. Finska je na 0-4, a Tunis 0-3.

Našu selekciju je do važne pobjede danas predvodio Aleksandar Atanasijević sa 17 osvojenih poena – 14 iz napada, dva bloka i jedan as. Marko Ivović je doprinio sa devet, Aleksandar Nedeljković sa osam, a Petar Krsmanović sa sedam poena. Pavle Perić se zaustavio na šest, a Miran Kujundžić koji je ušao sa klupe na tri poena. Dizač Vuk Todorović je zabelježio jedan.

Kao što su i najavili dan prije utakmice – da će ući fokusirano i koncentrisano i da neće ponoviti loš start iz prethodnog meča – tako su i uradili odbojkaši Srbije.

Ponovo je postava malo izmiješana. Na poziciji dizača i libera su bili ovog leta standardni Vuk Todorović i Milorad Kapur. Ovog puta prednost na korekciji je dobio Aleksandar Atanasijević, a na prijemu Marko Ivović i Pavle Perić. Srednji blokeri su bili Aleksandar Nedeljković i Petar Krsmanović.

Nije bilo na početku nervoze, krenuli su Orlovi od prvog poena veoma dobro. Atanasijević je bio raspoložen, pratili su ga Perić, Ivović, Nedeljković… Odlično su naši momci servirali i vrlo brzo su došli do prednosti – 10:4. Posle nekoliko grešaka srpskog korektora, rivali su prepolovili zaostatak, potom su prišli i na samo jedan razlike. Proradio je tada blok Srbije, povezano je nekoliko dobrih poteza i odbijen je nalet Finaca. Atanasijević je uspješno završio posao u uvodnom periodu (25:21).

U drugom setu su pokazali zube i rivali. Počeli su dobro, pa su do sredine ovog čina u više navrata imali poen prednosti. Tek od rezultata 14:14 naši momci su preuzeli kontrolu. Ivović je odlično blokirao i napadao, na njegovim krilima su izgrađena četiri poena prednosti. Nije to bila ključna razlika, jer je protivnik zaprijetio u završnici kada je smanjio na samo poen zaostatka. Tada su važne poene osvojili Nedeljković, Atanasijević i Krsmanović. Neizvjesnosti nije bilo, Srbija je dobila set – 25:22 i duplirala prednost.

Publika je mogla da gleda zanimljivu borbu i u trećem setu. Finci su se nadali da mogu da produže utakmicu, a Orlovi su želeli što prije da završe posao. Bio je rival u igri sve do samog kraja, ali srpski odbojkaši su znali kako da stave tačku. Pomogao im je i protivnik servis greškom u bitnom trenutku. Prvu meč loptu su iskoristili i tako upisali treću pobjedu u Tokiju.

(mozzartsport.com)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.