Asocijacija žena PES-a: Vesna Bratić je i tokom i nakon završetka mandata bila žrtva konstantne mizoginije

0

Asocijacija žena Pokreta Evropa Sad (PES) izražava zabrinutost zbog sve netolerantnije retorike i učestalih fizičkih napada na političarke u Crnoj Gori.

„Vesna Bratić je i tokom i nakon završetka svog mandata bila žrtva konstantne mizoginije, koja uprokos brojnim apelima i dalje biva prisutna. Ovakve stvari najbolje doprinose da ljudi budu ujedinjeniji u osudi onoga, što je ljudska svijest odavno označila necivilizacijskim“, saopšteno je iz Asocijacije žena PES-a.

Kako su naglasile, „verbalno nasilje usmjereno prema Vesni Bratic u potpunosti narušava demokratske vrijednosti i slobodu govora“.

„Oštro osuđujemo čin nasilja i zahtijevamo hitnu i temeljnu istragu, kako bi počinioci bili privedeni pravdi. Pozivamo sve građane i političke subjekte na uzdržavanje od govora mržnje i apelujemo na međusobno poštovanje u javnom diskursu. Stojimo zajedno, ujedinjeni u borbi za pravedno i sigurno društvo u kojem će svako imati pravo na slobodno izražavanje svojih političkih stavova, bez straha za sopstvenu bezbjednost“, naveli su iz Asocijacije žena PES-a, pa za kraj poručili:

„Nasilje nije politika, ono neće i ne smije pobijediti“, zaključili su iz Asocijacije žena PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.