ASK: Utvrđeno koliko novca partije mogu utrošiti za kampanju u Nikšiću

0

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) donijela je, na temelju svojih ovlašćenja iz Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, rješenje o visini iznosa sredstava koje politički subjekat može da utroši za finansiranje izborne kampanje za lokalne izbore u Nikšiću, 14. marta.

Pojasnili su da je zakonom propisano da najviši dozvoljeni iznos ne smije preći iznos budžetskih sredstava koja se odvajaju za finansiranje troškova izborne kampanje, a koja su na nivou od 0,25 odsto planiranog tekućeg budžeta opštine.

“Tekući budžet Opštine Nikšić za 2021. godinu iznosi 19.421.000 evra. Kako se za izbornu kampanju opredjeljuje 48.552,50 evra, to je ujedno i iznos troškova koje politički subjekat ne smije da pređe u izbornoj kampanji”, saopšteno je iz ASK.

Poručili su da će Agencija, brinući o zaštiti javnog interesa, kontrolisati troškove političkih subjekata u kampanji, vršiti suštinku kontrolu njihovih aktivnosti, a posebno kontrolisati sredstva prikupljena iz javnih kao i privatnih izvora, u skladu sa zakonom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.