Mladen Mikijelj

Artan Kurti podnio krivičnu prijavu protiv Spajića

0

Doskorašnji generalni inspektor ANB-a Artan Kurti podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade Milojka Spajića zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja.

U prijavi, napisanoj na čak 11 stranica, u koju je Portal 24kroz7 imao uvid, stoji da je Kurti smijenjen sa te pozicije, a da prije toga nije održana Komisija za kadrovska i administrativna pitanja niti je na sjednici Vlade glasano o tome. Suština krivične prijave odnosi se na obrazloženje rješenja o razrješenju u kojem se navodi da je Vlada postupila po predlogu navedene Komisije.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal iz više izvora u Vladi Crne Gore, Komisija za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Crne Gore po ovom pitanju nije zasijedala.

Dodaju da ukoliko se utvrdi da je dokument o smjeni Kurtija falsifikovan, na udaru Tužilaštva naći će se generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić i šef Kabineta predsjednika Vlade Branko Krvavac, koje je Kurti obuhvatio u krivičnoj prijavi pod sumnjom da su pripremili navedeni falsifikovani materijal.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.