Apple Watch mogao bi da prati šećer u krvi zahvaljujući britanskoj IT kompaniji

1

Dugogodišnje glasine o Apple Watch-u sa monitoringom šećera u krvi, posle izvještavanja Telegraph-a i Forbes-a, upravo su stekle određeni kredibilitet.

Dvije čuvene medijske kompanije izvještavaju da je britanska zdravstvena firma Rockley Photonics nedavno potvrdila da je Apple njen najveći kupac u poslednje dvije godine i da ima kontinuirani posao za razvoj budućih proizvoda. Rockley-ev fokus bio je na senzorima koji prate glukozu u krvi, pritisak, pa čak i nivo alkohola, što sugeriše da će bar jedna od ovih karakteristika biti dostupna u budućem Apple Watch-u.

Ne postoji garancija da će ugovor sa Rockley-em dovesti do isporuke proizvoda. Apple se, međutim, nije bio stidljiv u fokusiranju Apple Watch-a na zdravlje, a industrija ima mnogo interesa za razvoj nosivih senzora šećera u krvi kojima nisu potrebne igle. Ako Apple može da ugradi tu tehnologiju u uobičajeni proizvod kao što je sat, mogao bi ponuditi prednost svima koji u suprotnom svakodnevno koriste igle kako bi zadržali dijabetes pod kontrolom.

Druge tehnologije kompanije Rockley takođe mogu pomoći. Praćenje krvnog pritiska moglo bi vas upozoriti na probleme poput stresa, a nadgledanje alkohola moglo bi održavati piće umjerenim. Da li je to izvodljivo ili ne, to je druga stvar. Apple još uvijek mora da uzme u obzir faktore kao što su vijek trajanja baterije i cijena, i sasvim je moguće da biste mogli da sačekate neko vrijeme na sve ove funkcije (pod pretpostavkom da se ikad isporuče).

Izvor: B92

1 Comment
  1. Stefan komentariše

    Bravo.👏🏻👏🏻👏🏻
    Svijet ide naprijed u svakom pogledu samo mi tapkamo u mjestu i bavimo se nebitnim lovačkim temama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.