Apple stavlja tačku na Mini seriju: Da li ljudi zaista žele male telefone?

0

Za sve ljubitelje iPhone Mini telefona koji su se nadali da će Apple prilikom lansiranja iPhone 15 linije najaviti i povratak ove serije, su doživeli razočaranje. Apple je zvanično obustavio proizvodnju svoje kompaktne linije telefona, koja je prvi put lansirana 2020. godine.

Mini serija je bila namijenjena svima koji su željeli povratak manjim telefonima sa dijagonalom ekrana manjom od 6 inča. Iako je imala sve karakteristike flagship modela, Mini serija bila je dizajnirana tako da se lako koristi jednom rukom.

Apple je izbacio Mini verzije iPhone 12 i iPhone 13, ali ovaj model je bio primjetno odsutan iz linije iPhone 14 tokom 2022. godine. Umjesto toga, zamijenjen je većim Plus modelom, što se čini kao logičan korak za kompaniju s obzirom na to da su prodajni rezultati Mini serije bili znatno slabiji u poređenju sa ostalim modelima.

Sada je jedini Apple-ov telefon koji nudi neko što je koliko-toliko kompaktno iskustvo iPhone SE. Međutim, SE je uređaj niže klase i ne dolazi sa svim funkcijama koje ima Appleov flagship.

Budućnost kvalitetnih kompaktnih telefona izgleda neizvjesno. Tek prije nekoliko dana prostrujale su vijesti da bi ASUS mogao obustaviti proizvodnju svoje Zenfone linije sa modelom Zenfone 10. Srećom, ASUS je demantovao te informacije i potvrdio da će nastaviti sa proizvodnjom Zenfona.

 

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.