Apple planira da Vision Pro headset prodaje globalno

0

Apple pokušava da oživi potražnju za Vision Pro headset, svojim najskupljim proizvodom u posljednjih nekoliko godina. Proizvođač iPhone-a je poslao stotine zaposlenih iz svojih međunarodnih prodavnica u Kupertino, Kalifornija.

Kompanija će obučavati zaposlene kako da demonstriraju headset čija je cijena 3500 dolara.

Apple planira da svoj Vision Pro donese na međunarodna tržišta nakon svoje WWDC konferencije koja je zakazana od od 10. do 14. juna, navodi se u izvještaju Bloomberg-a. Obuka radnika, koja traje i do četiri dana, iz Njemačke, Francuske, Australije, Japana, Južne Koreje, Singapura i Kine, sugeriše da će ovo biti neka od prvih međunarodnih tržišta za uređaj.

Apple Vision Pro je predstavljen u junu prošle godine i pušten u prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama od 2. februara. Lansiranje na međunarodnim tržištima moglo bi pomoći Apple-u da privuče kupce u vrijeme kada prodaja njihovog najpopularnijeg proizvoda, iPhone-a, usporava.

Prema izvještajima analitičara, nakon početnog entuzijazma za Apple Vision Pro, koji ima visoku cijenu, potražnja je usporena.

U martu je izvršni direktor Apple-a, Tim Cook rekao da će Apple-ove Vision Pro slušalice stići na tržište Kine ove godine. Takođe, on je naveo da će kompanija nastaviti da povećava ulaganja u istraživanje i razvoj u Kini.

(it-mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.