Apple omogućio korisnicima popravku telefona kod kuće

0

Kompanija Apple otvorila je svoju internet prodavnicu za djelove i samouslužnu popravku mobilnih telefona pošto je pokret “Right to repair” izvršio pritisak na američke regulatore da potrošačima omoguće veću kontrolu nad kupljenim proizvodima.

Iz kompanije navode da će podržati oko 200 djelova i alata za popravku, a neki od najbitnijih su zamjena ekrana, baterije i kamere, prenosi portal nova.rs.

U programu za sada postoji ograničenje oko uređaja koji se mogu popravljati kod kuće. U saopštenju piše da podrška stiže za iPhone 12, iPhone 13 i iPhone SE treće generacije, kao i za sve uređaje koji u budućnosti budu predstavljeni. Djelovi i cijene djelova su identični onima koji se mogu naći u ovlašćenim Epl servisima.

Novi samouslužni servis je bio najavljen još u decembru, a kasnije ove godine programu će se pridružiti djelovi i alati za popravku Mac računara.

Program je za sada dostupan samo u Sjedinjenim Američki Državama, ali se planira širenje i na ostale djelove svijeta, počevši od Evrope. Korisnici će imati i mogućnost iznajmljivanja alata za popravku po cijeni od 49 dolara uz besplatnu dostavu.

Ipak, Apple upozorava da je “posjeta sertifikovanom Apple servisu najsigurniji i najpouzdaniji način za popravku”.

Zagovornici prava na popravku su godinama unazad zahtijevali od kompanija da obezbijede širi pristup djelovima za popravku i priručnicima, kako kupci ne bi bili usmjereni samo na ovlašćene servise.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.