Apple obećava pet godina softverske podrške za iPhone 15

0

Apple je poznat po dugotrajnoj softverskoj podršci za svoje iPhone uređaje, ali kompanija nikada nije zvanično izašla sa podatkom o tačnom broju godina. Situacija koja je potpuno suprotna onome što se dešava u Android svijetu, gdje praktično svi proizvođači uređaja imaju neku vrstu obećanja o softverskoj podršci, pri čemu su Google i Samsung na apsolutnom vrhu, obećavajući sedam godina podrške i ažuriranja za svoje vodeće modele.

Sada je Apple, zbog novih propisa u Velikoj Britaniji, morao da najavi minimalni period podrške za svoju iPhone 15 liniju, konkretno za iPhone 15 Pro Max, kao što se vidi na slici ispod. Odlučili su se za pet godina. To je očigledno dvije godine manje od glavnih konkurenata, ali ovdje postoji jedan trik – ovo je ono što Apple obećava da će isporučiti kao minimum.

Ništa ne sprječava kompaniju da pruži više, u smislu podrške koja je znatno duža od pet godina, kao što je ponekad radila u prošlosti. Dakle, imajte to na umu, ovo nije Apple koji kaže da će završiti podršku nakon pet godina, već umjesto toga kaže da je to minimalni period.

Tako po prvi put imamo konkretan podatak od kompanije Apple po ovom prilično delikatnom pitanju po krajnje korisnike, čak i ako to nije zvanično najavljeno na isti način kao što to rade proizvođači Android uređaja, već se do ove informacije došlo zaobilaznim putem. Ipak, to nam daje nešto na šta se možemo osloniti i uporediti sa konkurencijom u Android svetu, prenosi GSMArena.

(Benchmark.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.