Apple izbacio novu sportsku aplikaciju za iPhone

0

Apple je lansirao novu aplikaciju za iPhone pod nazivom Apple Sports, koja korisnicima daje mogućnost provjere svega od rezultata i statistike do listi za klađenje u nizu velikih sportskih liga.

Sportovi uživo

Aplikacija podržava NBA, NHL, NCAA, Premier ligu i nekoliko drugih liga pri lansiranju, uključujući MLS – fudbalsku ligu za koju Apple ima ekskluzivna prava na streaming.

Bundesliga, LaLiga, Liga MX, Ligue 1 i Serie A također su podržane, a više usluga bit će dodano nakon pokretanja. Apple kaže da će MLB, NFL, NCAAF, NWSL i WNBA biti dostupni ‘‘za njihove nadolazeće sezone‘‘.

Lansiranje aplikacije dolazi u trenutku kada Apple pojačava svoju uključenost u sportove uživo. Kompanija je pokrenula MLS Season Pass, uslugu streaminga nogometa, prošle godine, a takođe emituje Baseball Friday Night Baseball od 2022.

Aplikacija je povezana direktno s uslugama sportskog streaminga, dopuštajući korisnicima da direktno skoče na Apple TV Plus ili druge podržane usluge streaminga za gledanje igre uživo, piše Verge.

Ne podržava klađenje

Sama aplikacija ne podržava klađenje, a Apple kaže da korisnici mogu onemogućiti koeficijente klađenja ako to žele. Usluga je trenutno ograničena na regije SAD, Kanade i UK.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.